Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztika kulcsfontosságú a honvédségben

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2017. november 29. 19:15

A logisztika kulcsfontosságú terület a Magyar Honvédségben – mondta dr. Pohl Árpád ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja november 29-én, szerdán a fővárosban, a logisztikusok napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen.

1596041806

A dékán a Katonai Logisztikai Intézet rendezvényén úgy fogalmazott: a logisztika jelentőségét jelzi, hogy enélkül semmilyen katonai feladatot nem lehet elvégezni. „Egy biztos, hogy a logisztikának éppen az a szépsége, illetve a vonzereje, hogy mindig élesben kell dolgozni" – hangsúlyozta, hozzátéve: ezen a területen nincsenek gyakorló feladatok, az állomány folyamatosan megmérettetik és állandóan az új kihívások középpontjában áll.

1596041806

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal kapcsolatban azt mondta, hogy egy jelentős részének megvalósítása a logisztikusok kiemelt feladata.
A program ugyanakkor bizakodásra ad okot, és a fejlesztések hatására a mostani tanulók már egy teljesen megújult honvédségben dolgozhatnak majd. „Egy megújuló haderőben fognak szolgálatot teljesíteni, és ez a megújuló haderő számít az önök szakértelmére, hiszen a logisztikusok nélkül nem fogja tudni a feladatokat megoldani" – fogalmazott dr. Pohl Árpád.

1596041807

Dr. Gyarmati József alezredes, a Haditechnikai Tanszék vezetője beszédében emlékeztetett arra, hogy a logisztikusok napját már évtizedek óta ünneplik, s fontos dátuma az érintett közösségnek. Szavai szerint a logisztika egyszerre kicsi és nagy területe a honvédségnek: a szakemberek számát tekintve kicsi, míg nagy, ha az ő feladataik méretét vizsgáljuk. Feladatrendszerük rendkívül szerteágazó, beletartozik a honvédség teljes körű ellátása, kiszolgálása és támogatása. Sikerük kulcsa pedig az együttműködés, ami nélkül főként a hosszú távú feladatokat nem tudnák ellátni.

1596041807

Az eredményeik között megemlítette az új képzési forma bevezetését, amely hat év munkájának eredménye volt. Ennek köszönhetően a logisztikusok oktatásában jóval nagyobb integráció érvényesül, mint korábban. Az integráció érinti a szűken vett szakmát és az egész közszolgálatot – fűzte hozzá.

1596041807

A rendezvény végén elismeréseket adtak át a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkát végző honvéd tisztjelölteknek.

Fotó: Tóth László