Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség megszűntette a készenlétet

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. január 25. 17:50

A kialakult időjárás és az előrejelzések alapján a Magyar Honvédség erőinek további készenlétben tartása, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Operatív Törzsének tájékoztatása alapján, nem indokolt.

A Somogy megyére és Kelet-Magyarországra biztosított erők és eszközök készenlétét január 25-én, szombaton 16 órától, a Dunántúlra biztosított további erők és eszközök készenlétét 13 órától szüntette meg a Magyar Honvédség.

A készültség csütörtök délutáni elrendelése után Magyar Honvédség négy alakulatánál állítottak fel téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoportokat, amelyek a Dunántúlon, különös tekintettel Somogy, Zala és Baranya megye területén, valamint a keleti országrészben álltak készen a szükséges beavatkozásokra.

A katonák öt munkacsoportban terepjáró tehergépjárművekkel és lánctalpas eszközökkel álltak készen, hogy kérés esetén a bajba jutottak segítségére siessenek. Az időjárási helyzet változásának függvényében a Magyar Honvédség további erők és eszközök bevonására is felkészült.

A katonák péntek délután és szombat hajnal között autóbuszok és kamionok mentését végezték.

A készenlét visszavonását követően a Honvédelmi Minisztériumban működő Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (KOT) és a székesfehérvári MH Összhaderőnemi Parancsnokságon működő Központi Operatív Csoport is befejezte tevékenységét.

Címkékkatasztrófa