Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség rendelkezik az egészségügyi veszélyhelyzet esetén bevezetendő eljárásrenddel

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2020. március 20. 22:11

A Magyar Honvédség valamennyi alakulatának egészségügyi szolgálata rendelkezik az egészségügyi veszélyhelyzetek esetén bevezetendő eljárásrenddel. Emellett minden katona részt vett azon a specifikus oktatáson, ami a koronavírus-járvány miatt a megelőzéshez szükséges higiéniai teendőkről szólt.

A Magyar Honvédségben mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi terek, a vizesblokkok, a konyhák, az étkezdék, valamint a hálókörletek tisztán tartására, gyakori fertőtlenítésére, illetve a személyi higiéniás szabályok betartására.

A honvédség katonái – alapfeladataik ellátása mellett – megnövelt létszámmal járőröznek a déli határon lévő Ideiglenes Biztonsági Határzár mentén, segítik a rendőrség munkáját az országon áthaladó kamionforgalommal kapcsolatos rendfenntartásban. Mindezek mellett március 20-ától 15 településen – elsősorban a laktanyákkal rendelkező helyőrségekben – látnak el jelenlétfokozó járőrtevékenységet.

A jelenlegi helyzetben a Magyar Honvédség vizsgálja a tartalékos katonák igénybevételének szükségességét, erről a későbbiekben születik döntés.

 A honvédség különböző szintű veszélyhelyzeti forgatókönyvekkel rendelkezik, a helyzet folyamatos elemzése mellett dönt az esetleges szigorító rendszabályok bevezetéséről.