Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A múlt és a jelen katonái

Szöveg: Mátyás Andrea |  2013. szeptember 18. 19:13

Rendhagyó ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a híradók napjáról, a múlt és a jelen katonáiról Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél szeptember 17-én. 

A híradó katonák Puskás Tivadart, a nagyszerű tudós személyiséget munkássága, tenni akarása, hite és töretlen vállalkozó szelleme előtt tisztelegve választották példaképüknek, születése napját a híradók fegyvernemi napjának – írta a híradók napja alkalmából megfogalmazott köszöntő levelében dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A levelet felolvasták a székesfehérvári alakulat ünnepi állománygyűlésén. 

1595960146

Az egész napos megemlékezés egyik érdekes színfoltja volt, amikor négy, negyven évvel ezelőtt leszerelt egykori sorkatona – Békési Imre, Pataki Sándor, Szarvas József és Váradi József – látogatott el az alakulathoz. 

1595960146

Az ünnepi állománygyűlésen kitüntetéseket és elismeréseket is átadtak. A jutalmazottak között volt Úrfi Ferenc is, akit aktív szolgálati évtizedeit követően, nyugállományba vonulása alkalmából közvetlen elöljárója, Patonai Zoltán őrnagy búcsúztatott el.

A rendezvény a Honvéd Együttes férfikarának előadásával zárult.

1595960147

Fotó: Bödő Viktória