Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Nagy Háború tanulságai

Szöveg: HM HIM |  2018. március 19. 19:04

Az első világháború százéves évfordulója alkalmából a Magyar Hadtudományi Társaság, a Nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófia Intézete, illetve a Magyar Történelmi Társulat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének közös szervezésében rendeztek tudományos konferenciát március 7-én, a Nyíregyházi Egyetemen.

1599183740
A nagy érdeklődést kiváltó tudományos fórum A Nagy Háború tanulságai címmel, a világháború történéseit a lehető legszélesebb spektrumban igyekezett bemutatni. A délelőtti, hadtörténeti szekció ülésén a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei előadókként is részt vettek. Dr. Kovács Vilmos ezredes, parancsnok, aki a szekció levezető elnöke is volt, Az Osztrák– Magyar Monarchia haditechnikai eszközei az első világháborúban címmel tartott előadást, míg dr. Bonhardt Attila ezredes a magyar hadifoglyok 1918 és 1922 közötti hazaszállításával foglalkozott. Dr. Kiss Gábor őrnagy az osztrák-magyar katona-egészségügy szervezetével, tevékenységével ismertette meg a hallgatóságot.

A szervezők elsősorban a háború hőseire és áldozataira történő emlékezés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A Magyar Hadtudományi Társaság és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően a konferenciasorozatot az év második felében folytatják. 

1599183740
Fotó: MHTT