Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO-nak egyszerre két irányban kell megújulnia

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. március 21. 9:14

A NATO-nak egyszerre két irányban, a nehézfegyverzet és a kiberhadviselés terén kell megújulnia, ezt segíti elő a szerdán Budapesten kezdődő tudományos konferencia is − mondta a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna március 21-ei, kedd reggeli műsorában.

Siklósi Pétert a NATO március 22-én, szerdán kezdődő, kétnapos budapesti transzformációs szemináriumáról kérdezték. A konferencián Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Denis Mercier, a szövetség transzformációs parancsnokságának főparancsnoka és Petr Pavel, a Katonai Bizottság elnöke mellett részt vesznek a 28 tagállam NATO-nagykövetei, a 28 katonai képviselő, valamint biztonságpolitikával foglalkozó, nemzetközileg elismert szakértők – mondta.

Ez a szervezet legnagyobb tudományos konferenciája, mintegy 350 résztvevővel, ezért Magyarországnak komoly elismerés, hogy megkapta a rendezés jogát − hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Az évente megrendezett szakmai konferencia mindig a NATO előtt álló kihívásokkal foglalkozik: ezek közé tartozik jelenleg Oroszország, az Iszlám Állam terrorszervezet és a terrorizmus, valamint a kibertér kihívásai − közölte.

(Borítófotó: archív)