Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Petőfi-laktanyában is becsengettek az érettségizők számára

Szöveg: Regős Teréz |  2016. május 7. 17:49

Május 2-án reggel 8 órakor nemcsak a középiskolákban, hanem az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál (MH BHD) is elkezdődött az idei év írásbeli érettségije.

1596013008

A dandár támogatásával idén már tizenhatodik alkalommal szervezett érettségi vizsgát a Budakalász Gimnázium Újbudai Tagintézmény − ezúttal tizennyolc diák adott számot a tudásáról. Ez alkalommal is a megszokott sorrendben zajlott az érettségi, hiszen a jelentkezők hétfőtől csütörtökig magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, illetve angol nyelvből vizsgáztak.

Széli Ferenc, az intézmény vezetője elmondta: „A vizsgát tevők nagyobb része katona, akik azért tűzték ki célul az érettségi megszerzését, hogy a jelenlegi beosztásukhoz képest idővel feljebb tudjanak lépni. Többek között ezért is vették rendkívül komolyan a vizsgákra való felkészülést."

1596013009

Az érettségire való felkészülés három évet vett igénybe: ezalatt a hallgatók hetente kétszer délutántól estig részesültek oktatásban.

„Az érettségi elérésében a munkahelyem teljes mértékben támogatott. Ennek köszönhetően munka mellett eleget tudtam tenni azoknak a feltételeknek, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy ezen a héten érettségi vizsgát tehessek.
Úgy érzem, eddig jól sikerült a vizsgám írásbeli része. A történelem tantárgy feladatsora nekem egy kicsit nehezebbnek tűnt, ezzel szemben a magyar nyelv és irodalom könnyebbnek" – mondta Kránitz Tamás szakaszvezető, az MH Katonai Rendészeti Központ biztosító rendésze.

Az írásbeli vizsga után a hallgatóknak kevés idejük lesz pihenni, mert júniusban az érettségi szóbeli része vár rájuk.

1596013010

Fotó: Horniák Dóra