Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Red Bull Air Race-re indulnak

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 14. 9:42

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóaljának kijelölt állománya a napokban szállítja közúton a Red Bull Air Race rendezvény műszaki biztosításához szükséges technikai eszközeit az MH 1. Hadihajós és Tűzszerész Ezred Hadikikötőjébe Budapestre.

1596034225

A világbajnokságot július 1-jén és 2-án rendezik, azonban még elő kell készíteni a 80 tonna teherbírású kompokat, hogy a verseny rendezői rájuk tudják helyezni a pilonokat (kapukat).
A menetoszlopok átlagosan tizenöt katonai járműből állnak, és június 12−15. között lassíthatják a forgalmat a Szentes−Kiskunfélegyháza − M5−M0−2/A, illetve Budapest−Újpest útvonalon, amiért a lakosság türelmét és megértését kérjük.

Ezzel párhuzamosan az alakulat megkezdi a felkészülést és a menetet (közúti és vasúti szállításokat) június 19-én a Saber Guardian 2017 nagy láthatóságú nemzetközi gyakorlat helyszínére, Győrbe, ahol egy 60 tonnás úszóaljzatú pontonhidat építenek és üzemeltetnek majd közösen az amerikai Ohiói Nemzeti Gárda műszaki katonáival.