Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A régió polgármestereivel találkoztak

Szöveg: Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy |  2017. július 29. 10:52

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) – a székesfehérvári önkormányzat támogatásával – a napokban, Székesfehérváron rendezte meg a Közép–dunántúli Régió (KDR) Polgármestereinek Találkozóját.

A BEOSZ tagegyesületei számára kiemelten fontos az önkormányzatokkal való kapcsolat, hiszen működésük, tevékenységük szorosan kapcsolódik a helyi körülményekhez. Az önkormányzatok számítanak munkájukra és azt sok esetben különböző módon támogatják. A települések sajátosságai miatt természetesen a közös munka eltérő ezért a tapasztalatok megosztása időről-időre új lendületet adhat.

1596036699

A találkozót ennek jegyében szervezték. A régióban kilenc településen tíz BEOSZ tagszervezet működik és a meghívást valamennyi önkormányzat elfogadta, így a rendezvényen Devecser, Kisbér, Sárbogárd, Székesfehérvár, Szomód, Tata, Tapolca, Várpalota és Veszprém önkormányzati vezetői és képviselői voltak jelen.

A találkozón az MH Összhaderőnemi Parancsnokságot Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnökének támogató helyettese képviselte, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság részéről pedig Szűcs Imre ezredes, parancsnok vett részt.

A résztvevőket a rendezvénynek helyszínt biztosító székesfehérvári önkormányzat nevében Molnár Tamás tanácsnok köszöntötte, majd Esküdt Lajos nyugállományú ezredes, elnökhelyettes mutatta be a szövetséget és annak munkáját. Ezt követően Berdó Gábor Károly nyugállományú százados a BEOSZ KDR régióvezetője a régióhoz tartozó egyesületekről beszélt részletesebben.

1596036699

A rendezvényen az önkormányzatok képviselői betekintést kaptak az önkéntes tartalékosi rendszer jelenlegi struktúrájába és a toborzás aktuális feladataiba.

Fotó: Kiséri Nagy Ferenc