Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A szolgálat, amit ellátnak, nélkülözhetetlen egy hadsereg életében”

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. augusztus 11. 8:20

A Magyar Honvédség katonai adminisztráció napja alkalmából rendeztek központi ünnepséget – a szakterület szakmai irányítását ellátó Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség szervezésében – Székesfehérváron, augusztus 10-én.

1596037222

Szent Lőrinc emléknapján közel tíz éve ünnepelik azokat a katonákat, közalkalmazottakat és kormánytisztviselőket, akik a katonai adminisztráció területén dolgoznak.

Az ünnepségen felolvasták a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök közös köszöntőlevelét: „Ünnepükhöz kapcsolódóan érdemes számba venni az elmúlt időszak a szervezeti és szakterületi történéseit, a sikereket és a csalódásokat, az eredményeket és a nehézségeket. Az ügyviteli szakterületen szolgálatot teljesítő állomány – a folyamatosan változó körülmények és feltételek mellett – mindig eredményesen hajtotta végre feladatát, számtalanszor tett bizonyságot szakértelméről, kötelességtudatáról és elkötelezettségéről" – áll a levélben.
„A szolgálat, amit ellátnak, nélkülözhetetlen egy hadsereg életében, ezért rendkívül értékes. Kérjük önöket, hogy szakmai felkészültségük magas szinten tartásával, felelősségteljes, lelkiismeretes munkájukkal továbbra is eredményesen teljesítsék feladataikat" – írta dr. Simicskó István és dr. Benkő Tibor vezérezredes.

1596037223

Ezt követően Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke üdvözölte a megjelenteket: „A professzionális magyar haderő nem nélkülözheti az önök magas színvonalú szakmai tevékenységét, mely itthon és műveleti területen egyaránt alapját képezi a kiegyensúlyozott és hatékony szolgálatteljesítésnek. A katonai adminisztráció – mint minden közfeladatot ellátó szervezetnél – a honvédségnél is a vezetés, támogatás és kiszolgálás egészséges bürokráciájának alapköve."
Beszéde végén megköszönte a katonai adminisztráció területén dolgozó állománynak az elmúlt évben végzett kiemelkedő, áldozatkész és felelősségteljes munkát: „A szakszolgálat napja kiváló lehetőség arra, hogy a figyelem a katonai szervezetek ügyviteli állományára irányuljon. Kérem, hogy munkájukat a jövőben is ilyen szakmaisággal, elhivatottsággal, lelkiismeretes hozzáállással és precizitással végezzék, ahogy ezt tették eddig is."

Az ünnepség elismerések átadásával és az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsorával zárult, Ruff Tamás őrnagy vezényletével.

1596037223

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra és a szerző