Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szolnoki helikopterbázisra látogatott az alelnök

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2013. december 10. 18:16

A szolnoki MH Ittebei Kis József hadnagy Helikopter Bázisra települt alakulatokkal ismerkedett a közelmúltban Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. A politikust és kísérőit Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke és Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnokhelyettese fogadta a laktanyában.

1595964074

A szolnoki helikopterbázisra látogatott Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke

Csampa Zsolt előadásokat hallgatott meg Pintér Ferenc alezredestől, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj megbízott parancsnokától, valamint Cseklán István alezredestől, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj megbízott parancsnokától. Az elmondottakból átfogó képet kaphatott az alakulatok feladatairól, együttműködésük rendszeréről és a jelenlegi helyzetükről.

A politikus ezt követően a technikai bemutatón ismerkedett meg az alakulatoknál rendszeresített technikai eszközökkel és fegyverekkel, majd ellátogatott ellátogatott a helikopterbázis kutató-mentő szolgálatához, megtekintette a különleges műveleti zászlóalj egyik lőgyakorlatát, valamint a könnyű vegyes zászlóalj közelharc bemutatóját is.

A bázislátogatás utolsó programja a csapattörténeti kiállítás megtekintése volt.

1595964074

Csampa Zsolt az alakulatoknál rendszeresített technikai eszközöket is megtekintette

Fotó: a szerző felvételei