Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szorosabb és eredményesebb együttműködés kialakítása a cél

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. szeptember 21. 14:45

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára vett részt a Seoul Defense Dialogue (SDD) nemzetközi biztonságpolitikai konferencián és az annak margóján megrendezett V4+Korea, valamint a magyar-koreai védelmi miniszterhelyettesi találkozón szeptember 12-14. között, Szöulban.

1599193355
Szabó István honvédelmi államtitkár a találkozót követően elmondta, hogy mind Magyarország és mind a Koreai Köztársaság a szorosabb és eredményesebb együttműködés kialakításában érdekeltek.

Az államtitkár kiemelte: a honvédelmi tárca nagyra értékeli, hogy a Koreai Köztársaság újranyitotta budapesti véderőattasé-hivatalát, amely jelentősen hozzájárul a kétoldalú katonai kapcsolatok erősítéséhez. A NATO, ezen belül Magyarország számára kiemelt stratégiai partner a Koreai Köztársaság, és jelenleg is szoros és eredményes a két ország közötti együttműködés, melyet a rendszeressé vált felső szintű találkozók és az aláírt dokumentumok is bizonyítanak.

Szabó István hangsúlyozta, hogy Magyarország a jövőben is számít a koreai féllel való hosszú távú együttműködésre. A 2019-es év nagyon fontos lesz mind a két ország számára, mivel jövőre ünnepeljük a Magyarország és a Koreai Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 30. évfordulóját – tette hozzá az államtitkár.

1599193355