Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szövetséget érintő szervezeti változásokról is tanácskoztak

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 6. 22:16

Idén – június 2-8. között – immát tizenötödik alkalommal rendezték meg a NATO Rangidős Altisztek Szimpóziumát (ISES) a németországi Garmisch-Partenkirchenben, a George C. Marshall központban.

A rendezvényen hazánkat Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa képviselte. A vezető altisztek egyebek mellett megvitatták a szövetséget érintő időszerű kérdéseket. Megbeszélést folytattak a NATO-t érintő szervezeti változásokról, valamint a tagországok altiszti karainak helyzetéről és a 2017-ben kiadott NATO Altiszti Stratégia alkalmazásának kérdéseiről.

1599188409

A rendezvényt meglátogatta Denis Mercier vezérezredes, a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO Allied Command Transformation – ACT) parancsnoka is. A tábornok beszédében kiemelte: a NATO vezetése számít a tagországok altiszti karainak támogatásra, a szövetség előtt álló kihívások teljesítése kapcsán. A vezérezredes elmondta, a szövetség összetett kihívásokkal áll szemben, amelyeknek leküzdése nem teljesülhet jól felkészült, lojális, elkötelezett altisztek nélkül.

1599188409

Mercier vezérezredes elismerően nyilatkozott a honvéd altiszti kar teljesítményéről is. Ennek az elismerésnek egyik meghatározó eleme, hogy 2018 szeptemberétől Bogdán Tibor főtörzszászlós látja el a NATO ACT vezénylőzászlósi beosztását.

1599188409

Fotó: NATO ACT