Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tudomány világában is bizonyítanak

Szöveg: Révész Renáta főhadnagy |  2012. november 17. 6:29

Ünnepélyes megnyitó keretében elkezdődött a 2012. Őszi kari Tudományos Diákköri Konferencia a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A lelkesedést jól mutatja, hogy a felhívásra 81 hallgató nyújtott be pályaművet.

Ez köszönhető talán annak is, hogy a Kari Tudományos Diákköri Tanács módszertani előadással, kutatási témák bemutatásával készítette föl a hallgatókat, illetve a honvédtiszt-jelölteket a versenyre.

1595944838

Hét különböző témakörben összesen hetvenkilenc pályázat érkezett a megadott határidőre a bizottsághoz. A szervezők megelégedéssel vehették tudomásul, hogy kiemelkedő érdeklődés övezte felhívásukat, hiszen soha még ennyi honvédtiszt-jelölt nem jelentkezett a TDK-ra. Természetesen nem csak az egyenruhások, hanem a civil hallgatók is szép számmal dolgoztak ki előadásokat, sőt, más felsőoktatási intézményből – még határon túlról is – érkezett pályamunka.

Az előadók tizenhárom tagozatban tartották meg előadásaikat a megnyitót követően, amelyet november 15-én tartottak a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus dísztermében. A reggeli eseményt követően a tagozatok a kijelölt helyre vonultak, ahol felkért szakértői bizottságok előtt mutathatták be pályamunkáikat, kutatásaik során elért eredményeiket.

1595944839

A megnyitón a résztvevőket köszöntötte Prof. dr. Kovács László mérnök alezredes tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, Prof. dr. Harai Dénes nyugállományú ezredes, az OTDT Had- és Rendészettudományi Szakmai Bizottság elnöke, valamint dr. Németh András okleveles mérnök százados, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke, akik a biztató szavakon túl értékes tanácsokkal és tudnivalókkal is ellátták a konferencia résztvevőit.
Végül dr. habil. Szelei Ildikó őrnagy, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőt, valamint tájékoztatta a bizottságot és a résztvevőket a szóbeli előadás szabályairól.

1595944839

Az alapos kiértékelést követően egy hetet kell várni, hogy megtudjuk a végeredményt: az ünnepélyes eredményhirdetésre november 22-én 14 órakor kerül sor, várhatóan több katonai és egyetemi vezető részvételével.

A tét nem kicsi: akik ugyanis helyezést érnek el, vagy előadásukkal meggyőzik a zsűrit pályamunkájuk tudományos értékeiről, azok majd a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián is beszámolhatnak kutatásaik eredményéről, melynek Had- és Rendészettudományi Szekcióját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara rendezheti meg 2013. április 16-18. között (http://otdk.uni-nke.hu).

1595944840

Fotók: Demeter Attila és a szerző felvételei

Címkékpályázat