Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vegyivédelmi zászlóaljnál járt a vezénylőzászlós

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. február 27. 10:42

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa – az éves munkatervének megfelelően − február 20-án Székesfehérvárra, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljhoz látogatott.

1595949933

Elsőként Soltész János törzszászlóssal, az alakulat vezénylőzászlósával találkozott, majd altiszt-szakmai jelentést tett a zászlóalj parancsnokának.

Kriston főtörzszászlós a székesfehérvári laktanyában jelenleg is zajló „téli szakkiképzési" foglalkozást is megtekintette, amelyet Tulipán Attila zászlós, a 2. ABV-támogatószázad vezénylőzászlósa mutatott be.

Kriston István a támogatószázad által üzemeltetett mentesítőponton találkozott a személyi állománnyal, és közelebbről is megismerkedett a jelenleg használt technikai eszközökkel – többek között azokkal, amelyeket a vörösiszap-katasztrófánál használtak éles helyzetben.

A kötetlen beszélgetés során a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megbizonyosodott a legénységi és altiszti állomány elhivatottságáról, kiemelkedő hozzáállásáról, amelyet hadseregszinten is példaértékűnek tart.

1595949933

Fotó: vegyivédelmi zászlóalj