Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Zrínyi Kiadó is részt vett a Frankfurti Könyvvásáron

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 24. 10:32

Többek között a Zrínyi Kiadó „A nagy háború, 1914-1918”, a „Hadikrónika, 1939-1945”, valamint a „Remény és pokol, 1956” című dobozkönyveivel is megismerkedhettek az érdeklődők az idei Frankfurti Könyvvásáron. A magyar pavilonban a látogatók emellett a kiadó több magyar, angol és kétnyelvű könyvével is találkozhattak.

Idén október 19−23. között rendezték meg a 68. Frankfurti Könyvvásárt, amely a világ legnagyobb nemzetközi könyves fóruma. A 15 ezer négyzetméteren, mintegy 300 ezer látogatót vonzó rendezvényen száznál is több ország szerepelt.

Az angol nyelvű könyvek sorában bemutatták a Zrínyi Kiadó által megjelentetett Illustrated Military History of Hungary, valamint a Flying Aces című könyveket. Az angol−magyar kétnyelvű könyvek közül a társaság gondozásában megjelentetett Don-kanyar, A nemzet szárnyai, A honvédsereg, a Mária Terézia magyar katonái és A világégés albuma című kiadványokat tekinthették meg az érdeklődők. 

1596021968

A Zrínyi Kiadó képviseletében a könyvvásár ideje alatt Benkóczy Zoltán, a társaság ügyvezetője több kiadóval folytatott tárgyalásokat, emellett munkatársaival előadásokat és szakmai tájékoztatókat tekintett meg.

A 15. század óta megrendezett Frankfurti Könyvvásár a világ legnagyobb ilyen rendezvénye, jelentős gazdasági és kulturális esemény. Az évenkénti könyvvásárhoz több kulturális rendezvény kapcsolódik, ezek csúcspontjának a Német Könyvkereskedők Békedíjának (Friedenspreis des Deutschen Buchhandels) átadása tekinthető, amelynek színhelye az óvárosban található Paulskirche.