Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acélkocka búcsúztató-sorakozó

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző |  2020. január 25. 7:36

Akadémiasorakozó keretében köszönt el az MH Altiszti Akadémia nevében Nagy Sándor ezredes január 23-án a tizenkét és tizennyolc hetes altiszti alaptanfolyamon résztvevő katonáktól.

1596075427

A tanfolyam részeként a katonák végrehajtották az Ezüst Lándzsa 2019 elnevezésű komplex foglalkozássorozatot (lőkiképzés, harcászat), ahol parancsnoki feladatokat gyakoroltak. Zárásként komplex, három részből álló vizsgán bizonyíthatták addig megszerzett tudásukat a képzésen résztvevők. Kocsis Lili közkatona kérdésünkre elmondta: úgy érzi, elsajátította azokat az alapvető vezetői képességeket, amelyek segítségével helyt tudnak majd állni a képzés következő időszakában is.

1596075427

A bevonulás óta eltelt idő sok emberben megváltoztatott terveket, gondolatokat. Zelenka Richárd közkatona arról beszélt, hogy eredetileg rendész szeretett volna lenni, azonban fontosabbá vált neki, hogy szülőhelye – Kecskemét – környezetében lehessen. A vele lefolytatott személyes orientációs beszélgetés során a Magyar Honvédség táborfalvai bázisán ajánlottak fel neki fegyverzettechnikai logisztikus beosztást, amit el is fogadott.

A következő 20-24 hetes időszakban a katonák a Magyar Honvédség különböző alakulatainál vesznek majd részt szakmai felkészítésen, amelynek célja, hogy a leendő altisztek első beosztásaikban képesek legyenek a rájuk bízott személyi állományt vezetni, és a technikai eszközöket, rendszereket felkészülten, felelősségteljesen működtetni. Ünnepélyes altiszti avatásuk július 18-án, a Hősök terén lesz.

1596075428
Címkékaltiszt