Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adomány a határon dolgozó katonáknak

Szöveg: Kovács Zoltán |  2015. október 17. 8:45

Köszönjük az adományozóknak, hogy a felajánlott vadhúsnak köszönhetően a határon szolgáló katonák élelmezése még jobb, még tartalmasabb lehet; és köszönjük mindenkinek, akik a határon szolgálatot teljesítő katonáink mellett megállnak, s egy jó szóval vagy kézfogással megköszönik munkájukat – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 16-án, Kaposváron.

Péntek délután a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred udvarán adták át azt a 400 kiló vadhúst, amit a VADEX Mezőföldi Zrt. és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. adományozott a déli határvidéken szolgálatot teljesítő katonák számára.

1596002489

Az adományozók nevében dr. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkár köszöntötte a katonákat. „Mégiscsak vannak az életben hétköznapi csodák, amikor összefogunk, és megpróbáljuk segíteni egymást. Bízunk benne, hogy a nem mindennapi, kemény munka után egy kis felüdülést jelent majd az ebből a vadhúsból készült étel íze és gasztronómiai élménye a katonák számára" – hangsúlyozta az államtitkár.

1596002489

A közel 915 ezer forint értékű gulyásnak vagy pörköltnek való, fagyasztott, dobozolt szarvashúsból készült étel már a hétvégén a határon szolgáló katonák tányérjába kerülhet.

1596002489

Fotó: a szerző felvételei