Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adományokat hoztak a német tartalékos katonák

Szöveg: Takács Vivien |  2014. június 13. 13:54

Tolókocsikat, betegágyakat és rehabilitációs eszközöket kapott az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház III. számú telephelyén, a Szanatórium utcában működő három osztály június 12-én, csütörtökön. Az eszközöket − a Magyar Tartalékosok Szövetsége közbenjárására − a Bundeswehr Tartalékos Katonák Szövetsége és annak tagszervezetei adományozták a kórháznak.

1595973673

Dr. Zsiros Lajos orvos dandártábornok, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház orvosigazgatója a csütörtöki átadáson háláját fejezte ki a Bundeswehr Tartalékos Katonák Szövetsége felé. „Nagyszerű dolog az, hogy szívükön viselik a nyugállományú, beteg  katonák sorsát" – mondta, hozzátéve: „szép példája az emberiességnek és az együttműködésnek, amelyet a magyar, illetve a német tartalékosok szövetsége tett."

Dr. Somkuti Bálint, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy a két kamionnyi adomány között elektromos és mechanikus ágyak, kerekes székek, gyógyászati segédeszközök és mozgásszervi rehabilitációs eszközök is vannak. „Közel tizenöt éve nagyon jó az együttműködés a két ország tartalékos szövetsége között, s ennek köszönhetően kaptuk most ezeket az eszközöket" − emelte ki.

1595973674

Josef Schmid, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetség Niederbayern megyei elnöke és Werner Braun nyugállományú alezredes, a Német Bundeswehr Tartalékos Szövetség Unterfranken megyei képviselője beszédeikben hangsúlyozták: nagyon örülnek, hogy segíteni tudtak, és a jövőben is felajánlják támogatásukat.

A Honvédkórház  III. számú telephelyén jelenleg három osztály működik: két krónikus utókezelő, valamint egy rehabilitációs osztály. Ezeken az osztályokon többfajta − mozgásszervi, kardiológiai, pszichiátriai, gasztroenterológiai és központi idegrendszeri − rehabilitációs tevékenység zajlik.

1595973674

Fotó: Dévényi Veronika és Hajós Dezső