Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adományozásból jeles

Szöveg: Bencsik Ágnes főtörzsőrmester |  2014. október 19. 18:52

Összesen harminc papírzsáknyi műanyag kupakot gyűjtöttek össze a székesfehérvári katonák a daganatos betegséggel küszködő Szarvas-Balázs Zsófia részére.

A két és fél éves kislánynál július elején diagnosztizáltak rosszindulatú tüdődaganatot. Zsófit azóta is a miskolci Verkey László Gyermek Egészségügyi Központban kezelik. A kupakgyűjtést szeptember elején Puskás Zoltán főtörzsőrmester, az MH Civil Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ megbízott vezénylő zászlósa kezdeményezte, aki rokona a beteg kislánynak. 

1595980900

A felhívást követően a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, illetve az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái is gyűjtésbe kezdtek. Néhány hét alatt harminc papírzsáknyi kupakot sikerült összegyűjteniük.

A kupakokat október 14-én szállították el Székesfehérvárról Mályiba, hogy az ott megrendezett vezénylőzászlósi konferencián Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, illetve Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylő zászlósa átadhassa a kislány szüleinek. 

1595980900

Fotó: Bödő Viktória