Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent, kormányhivatal, katonazene

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. december 16. 13:12

Különös meghívásnak tett eleget a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonazenekara az elmúlt hétvégén.

1595984705

Sok ügyét intéző ember kapta fel a fejét a tatabányai kormányhivatalban,  amikor adventi és karácsonyi zenék csendültek fel. A hivatalba érkezők különleges előadást nézhettek és hallgathattak meg – a tatai alakulat helyőrségi zenekara játszott karácsonyi dalokat.

Az ünnepélyes rendezvényen dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte a hivatalban dolgozókat, majd Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka kívánt boldog ünnepeket.

1595984705

Advent lévén, az alakulat tábori lelkésze, Markovics Milán Mór főhadnagy rövid beszédében kiemelte: „Életünk fele várakozás. Várakozunk a fogorvosnál, várunk a buszra, várjuk a szünetet, várjuk, hogy sorra kerüljünk. Mivel múlik vagy mivel telik az időnk várakozás közben, mivel telik életünk fele? Megtöltjük tartalommal és észrevesszük az idő ajándékát, vagy múlatjuk az időt, türelmetlenül várva sorunkra? Nemcsak egy hivatalban húzunk sorszámot, hanem az életben is. Egy napon pedig megszólal a csengő, és mi kerülünk sorra. Mit fogunk látni ekkor az életünkből: eltelt vagy elmúlt?"

1595984706

A rendezvényen Horváth Gábor dandártábornok meggyújtotta az épület aulájában elhelyezett adventi koszorú harmadik gyertyáját.

1595984706

Fotó: Petrovics Renáta