Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi hangverseny Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu / MH SZHB |  2013. december 17. 17:31

Hagyományos adventi koncertjét tartotta a Légierő Zenekar – Szolnok december 12-én a Szolnoki Főiskola kampuszán. A szolnoki katonazenészek minden évben két alkalommal – tavasszal és az adventi időszakban – koncerttel kedveskednek a város fúvószenét szerető lakosainak. Hangversenyeiket minden alkalommal teltház előtt rendezik meg.

1595964387
Ismét nagysikerű koncertet adtak a szolnoki katonazenészek

Az adventi koncertet megtisztelte jelenlétével dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Szabó István, a város alpolgármestere.

A hangversenyen Philip Sparke, Derek Bourgeois, John Williams, Pasculli, Bach, Alfred Reed és Vivaldi műveiből válogatott a karmester, Válóczi Gyula őrnagy. Rajta kívül még Molnár János százados és Márki Sándor törzszászlós vezényelte a muzsikusokat. Mucsina Péter őrmester virtuóz oboa szólóval, Bánfi Richárd törzsőrmester pedig orgonajátékával kápráztatta el a közönséget.

Az est végén Lamos Imre dandártábornok, a helyőrség parancsnoka és a város alpolgármestere köszönte meg a koncertet a karmestereknek és a zenekar tagjainak.

1595964388
Klasszikus szerzők műveit adták elő

Fotó: Mészáros János