Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi vásár és babakiállítás

Szöveg: MH 86. SZHB |  2014. december 16. 17:35

Karácsonyi zene, díszgyertyák és sütemények illata lengte be az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis intézményi művelődési otthonát „ezüstpénteken”.

A tavalyi mintájára, de jóval nagyobb érdeklődés közepette szervezte meg a Dandár Szociális Alapítvány kollégák és civil szervezetek támogatásával az adventi vásárt, amelynek bevétele az alapítvány által támogatott, nehéz helyzetbe került katonacsaládok sorsán hivatott segíteni.

A vásárra látogatók egy csodálatos babakiállítást is láthattak Horváth Ingrid százados páratlan gyűjteményéből. A kiállítást Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok nyitotta meg.

1595984712

„Mindig is vonzottak a különleges és szép, egyedi babák, de sokáig csak nézegettem őket, felnőtt fejjel is" − mondta a babák tulajdonosa. „Tíz évvel ezelőtt szántam rá magam, hogy megvegyem az első porcelánbabámat dísznek, amit aztán sorra követett a többi. A porcelánok után a limitált kiadású vinil művészbabák iránt is érdeklődtem, és azokat is elkezdtem gyűjteni. A gyűjteményeim babáit főleg gyűjtőktől, illetve külföldről szereztem be, 80-90 százalékuk sorszámmal ellátott, limitált darab. Gyűjteményem különlegességei az egyedi, élethű csecsemőbabák. Én is megpróbálkoztam ilyen babák készítésével, ami rengeteg energiát és odafigyelést igényel, hiszen a test kézzel festett, emellett pedig szálanként tűzött hajjal, üvegszemmel rendelkeznek."

1595984713

Ez már a tizedik kiállítás a százados gyűjteményéből. Ősszel Nyíregyháza, Debrecen és Miskolc plázáiban több százezres látogatottsággal zárult a tárlat. Horváth Ingrid gyűjteményében jelenleg körülbelül kétszáz baba található. „A sors ajándéka, hogy két gyönyörű leányom született: Inez 9, Döníz pedig 5 éves, és így egy igazi babavilágban élnek."

A kiállítás december 19-ig naponta 8-15 óra között tekinthető meg.

1595984713

Fotó: MH 86. SZHB