Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventre hangolva

Szöveg: Szausev Xénia |  2012. december 10. 16:11

Adventre és a karácsonyra hangolva adott koncertet a Honvéd Férfikar a várpalotai katolikus templomban december 7-én, pénteken.

1595946069

A vár és a Zichy-kastély között elhelyezkedő katolikus templom barokk stílusban épült 1774 és 1777 között. A templom ajtóit domborművek díszítik. A színes ablaküvegek a második világháborúban megsemmisültek, ám ez mit sem vett el abból a fényből, amelyet a Prima Primissima-díjas Honvéd Együttes férfikarának esti koncertje varázsolt a közönség elé. A karácsonyi dallamokra, a bennük kifejezett emberi érzésekre és a szeretet ünnepére való ráhangolódást a liturgikus színekkel díszített koszorú Fodor Balázs plébános és Fürst Tamás, ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka által meggyújtott gyertyái tették teljessé.

A Riederauer Richard vezényelte kórus a felcsendülő dallamokkal nemcsak az élményt biztosította a templomban, hanem egyben lehetőséget is arra, hogy elmélkedjünk, magunkba szálljunk és kiszakadjunk a rohanó világból valami olyan csoda felé, amely ezen az estén betöltötte a teret. 

1595946069

Fotó: Pintér László