Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztánban oktatnak

Szöveg: Galambos Sándor |  2017. május 12. 8:57

Vívjanak ki munkájukkal nemzetközi környezetben tekintélyt és tiszteletet országunknak, szerezzenek megbecsülést a Magyar Honvédségnek! – köszönt el május 10-én az afganisztáni egyéni tanácsadói beosztásokba vezényelt kollégáitól az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nevében dr. Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka.

1596031846

Napokon belül indulnak külszolgálatra az Eltökélt Támogatás Művelet (Resolute Support Mission – RSM) következő váltásának tagjai. Az Afganisztánban egyéni tanácsadói beosztásokat vállalt katonáktól családtagjaik, barátaik és kollégáik a szolnoki helikopterbázison köszöntek el. A tízfős csoport parancsnoka Udvardi Róbert őrnagy.

1596031847

„Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyították, hogy szükség van az önök munkájára. A magyar katonák már eddig is bebizonyították, hogy tudásban, felkészültségben, a feladat-végrehajtás minőségében bármikor felveszik a versenyt más nemzetbeli bajtársaikkal. Építsék tovább a magyar katonákba vetett bizalmat! Használják ki a misszió nyújtotta tanulási, szakmai fejlődési lehetőségeket! Adják jól látható példáját a fegyverbaráti együttműködésnek, és követendő példát az itthon maradóknak!" – köszönt el külszolgálatra induló kollégáitól dr. Koller József ezredes.

1596031847

Udvardi Róbert őrnagy, a csoport parancsnoka elmondta: az egyéni légi tanácsadók Mi−171 típusú szállítóhelikopteren nyújtanak segítséget az afgán légierő repülőhajózó és repülő-műszaki szakemberei kiképzésében és továbbképzésükben – horvát és cseh kollégákkal együttműködve. Fő feladatuk az afgán hajózók és repülő-műszakiak hadműveleti feladatokra történő felkészítése, hogy az önálló Afgán Nemzeti Hadsereg képes legyen saját erőforrásainak felhasználásával a stabilitás, a béke megőrzésére és megszilárdítására az országukban.

1596031847

A helikopterbázis kibocsátó ünnepségén a helyőrségben állomásozó katonai szervezetek képviselői mellett részt vett többek közt Szabó István, Szolnok alpolgármestere is.

1596031848


Fotó: a szerző felvételei