Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztáni és balkáni missziókba indulnak

Szöveg: Mátyás Andrea |  2015. április 15. 17:47

Ünnepélyes keretek között, családtagjaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az afganisztáni Eltökélt Támogatás Műveletbe (Resolute Support Mission), valamint az Egyesített Balkáni Hadszíntérre, a bosznia-hercegovinai EUFOR-misszió egyéni beosztásaiba induló katonákat Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

1595991354

Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka beszédében méltatta a misszióba induló katonák szakmai felkészültségét. Elhangzott: az ezred fontos részt vállalt a Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM E) megalakításával kapcsolatos feladatokból, valamint − a NATO számára történt felajánlást követően − folyamatosan biztosítja az alegység működési és kiképzési feltételeit, melyeket nemzetközi viszonylatban is példaértékűnek minősítettek.

Az ezred parancsnoka megköszönte a családtagok segítségét, amellyel biztosítják a nyugodt hátteret a missziót vállalóknak.

1595991355

Az ezredes végül feladatot szabott a helyőrségben maradók számára, akikre az elkövetkező időszakban, a kiutazók távollétében több feladat hárul.

Eck Péter alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Híradó, Informatikai és Információvédelmi Főnökségének képviselője köszöntőjében kifejtette, hogy a DCM E előtt ebben az évben is komoly kihívások állnak. Ezek közül kiemelte a teljes készenlét elérését, valamint a 2016. évi NRF készenléti szolgálat ellátására való felkészülést, amit számos nemzetközi gyakorlat előz meg. Az alezredes hangsúlyozta: a folyamatos missziós felkérések is jól tükrözik, hogy a magyar katonák megállják a helyüket, s kiérdemelték a szakmai és emberi megbecsülést a külföldi, többnemzeti környezetben is. „Ebben a sikerben pedig jelentős érdeme van az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred támogatásának" − tette hozzá.

1595991355

Fotó: Bödő Viktória