Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afrikába készülnek

Szöveg: Bojtos Tibor törzszászlós |  2014. április 13. 8:25

Az idén tízéves fennállását ünneplő MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK), március utolsó napján kezdte meg kéthetes felkészülését az Európai Unió mali kiképzőmissziójának (EUTM Mali) váltóállománya.

A misszió igen fiatal, hiszen 2013 elején alakították meg. A magyar katonák a kezdetek óta szerepet vállalnak a misszió feladataiban: a mali kormányerők kiképzésében vesznek részt, a francia együttműködő erők parancsnoksága alatt. Munkájukról eddig elismerően nyilatkoztak a francia parancsnokok.

1595970320

A kiképzés résztvevői felfrissítették a 93 mintájú védőfelszerelés használatával, fel- és levételével kapcsolatos ismereteiket

Az EUTM Mali váltóállományának felkészítése több lépcsőben történik. Az MH BTKK-ban megtartott kéthetes missziós célfelkészítést követően az állomány egy része az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljnál kap további speciális szakfelkészítést.

Az MH BTKK által összeállított kiképzési programban szerepelt a vegyivédelmi foglalkozás is. Ennek során a résztvevők felfrissítették a 93 mintájú védőfelszerelés használatával, fel- és levételével kapcsolatos ismereteiket.

1595970321
Az időben és szakszerűen felvett védőeszköz életet menthet