Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknavetőgránátot találtak a cukorgyárban

Szöveg: Szűcs László |  2015. szeptember 30. 7:30

A 39. héten, azaz szeptember 21-27. között 18 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 18 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1907 bejelentést kaptak.

Szeptember 21-én Várpalotára vonultak ki a Magyar Honvédség tűzszerészei, mivel a 8-as számú főút mellett – földmunkák közben – több, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak. A Volter József főtörzsőrmester vezette járőr összesen 10 darab 42 mintájú kézigránátot, 3 kilogramm gyalogsági lőszert és két fegyvermaradványt szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon a főváros XIII. kerületében is akadt dolguk a tűzszerészeknek: a Reitter Ferenc utcában, építési munkálatok közben, egy 7,5 centiméteres, német gyártmányú páncéltörőgránátot találtak. A veszélyes robbanótestet a Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Szeptember 22-én a kaposvári cukorgyárhoz vonultak ki a tűzszerészek, mivel az üzem területén egy 81 milliméteres, német gyártmányú aknavetőgránátra bukkantak. A robbanószerkezetet a Bérczes Zsolt őrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

1596001562

Fotó: archív

Címkéktűzszerész