Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aláírt a háromszázötvenedik műveleti tartalékos Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2014. június 5. 11:42

Aláírta önkéntes tartalékos szerződését Hajdú-Bihar megye 350. önkéntes műveleti tartalékos katonája az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) laktanyájában rendezett ünnepségen.

Töretlen az érdeklődés az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat iránt Hajdú-Bihar megyében. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer kiépítésének kezdete óta több mint háromszáz műveleti tartalékos csatlakozott a Magyar Honvédséghez a megyéből. Ők az elmúlt hónapokban megkapták végleges beosztásukat, rendfokozatukat, részt vettek a feladat-végrehajtásukhoz szükséges kiképzéseken, illetve többen közülük jelen pillanatban is segítik az aktív állomány munkáját.

1595973308

Szerencsére idén is sokan, mintegy 150-en jelentkeztek tartalékos szolgálatra a toborzóiroda ügyfélszolgálatán, köszönhetően többek között azoknak az iskolai tájékoztatóknak, amelyeket az év elején tartottak a toborzó szakemberek. Ennek eredményeképpen június 3-án újabb 31 fő írta alá ünnepélyes keretek között önkéntes műveleti tartalékos szerződését. A tapasztalatok szerint a megyében az önkéntes tartalékos szolgálattal kapcsolatos tendencia a kezdetekhez képest megváltozott, hiszen mára az egyetemista, illetve középiskolás hallgatók alkotják a jelentkezők közel nyolcvan százalékát. A szerződésüket most aláírók közül 27-en rendelkeznek tanulói jogviszonnyal. Ők csatlakoztak azon társaikhoz, akik részt vesznek idén nyáron az alapkiképzésen.

A tartalékos szolgálat továbbra is igen népszerű a fiatalok körében. Jelen pillanatban is még mintegy 40 tanuló szerződéskötésének előkészítése van folyamatban a központnál. Ők szerződésük megkötését követően szintén bevonulhatnak július közepén a kiképzőbázisra, hogy megszerezzék az alapvető katonai ismereteket.

1595973308

Fotó: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester