Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aláírták a CREVAL-ellenőrzés jelentését

Szöveg: Tabiné Darabos Anna őrnagy |  2012. október 8. 19:36

Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon írták alá az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. Lövészzászlóalj NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation) -ellenőrzésének jegyzőkönyvét október 5-én.

A magyar ellenőrző csoport és a NATO madridi szárazföldi parancsnokságától érkezett megfigyelő-mentor csoport tagjait Huszár János dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke fogadta.

Az ellenőrző csoport szakterület-felelősei által összeállított angol nyelvű jelentés tartalmát Bárány Zoltán ezredes, az MH ÖHP szárazföldi hadműveleti és kiképzési főnökség főnöke ismertette, összegezve a tapasztalatokat, eredményeket. Kiemelte, hogy mind a zászlóalj állománya, mind az ellenőrző csoport tagjai a legjobb tudásuk szerint végezték feladataikat, aminek köszönhetően az MH 1. Zászlóalj Harccsoport „Harcra kész", azaz COMBAT READY minősítést kapott.

1595942774

A ceremónián jelen lévő dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka méltatta az ellenőrök munkáját és köszönetet mondott az általuk nyújtott szakmai segítségért. „A dandár állománya sokat és felelősséggel dolgozott azért, hogy a «harcra kész» minősítést megkaphassa. Örülök a minősítésnek, amelyet immáron harmadik alkalommal sikerült elérnünk" – mondta.

Huszár János dandártábornok köszönetét fejezte ki a feladatban részt vevőknek. Hangsúlyozta, hogy a minősítés megszerzése kiemelten fontos volt, de ez nem jelenti a feladatok befejezését. „Azon leszünk, és mindent megteszünk azért, hogy a zászlóalj a képességet megőrizze és folyamatosan szinten tartsa" – hangsúlyozta. 

Cyrille Frayer alezredes, a NATO mentorcsoportjának rangidőse hozzászólásában kiemelte, hogy maximálisan elégedett volt az ellenőri csoport munkájával mind az előkészítés mind a végrehajtás során. „Minden a NATO-előírásoknak, -követelményeknek és -elvárásoknak megfelelően történt" – fogalmazott a francia alezredes.

Az okmányt magyar részről Bárány Zoltán ezredes, a NATO-mentorcsoport részéről Cyrille Frayer alezredes látta el kézjegyével.

1595942775

Fotó: Révész Csaba