Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapfokú egészségügyi képzést biztosít az MH Egészségügyi Központ

Szöveg: Ánosi Flóra |  2019. július 27. 7:27

Szerződést kötött az MH Egészségügyi Központ és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A szerződést dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, valamint Vladimir Rakhmanin, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgató-helyettese, Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális vezetője írta alá július 25-én.

1599206556

A FAO Kossuth téri székházában megkötött megállapodás alapján az MH Egészségügyi Központ védelem-egészségügyi szakemberei alapszintű elsősegélynyújtás oktatást biztosítanak az ENSZ magyarországi dolgozóinak, ezzel is elősegítve az egészségügyi ismeretek hatékony és megfelelő szintű, akár baleset, rosszullét esetén történő felhasználását. Az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet oktatói magas szakmai felkészültséggel rendelkeznek: harctéri életmentésben, illetve missziós katonák felkészítésében vesznek részt.

1599206556

Az évente öt alkalommal megtartott képzés elméleti és gyakorlati óráin a munkavállalók megismerik az elsősegélynyújtás szabályait, illetve a szimulációs feladatoknak köszönhetően a gyakorlásra is lehetőségük van. Rosszullét esetén nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban megkezdődjön az elsősegélynyújtás. Az MH Egészségügyi Központnak ezért is kiemelt célja a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése.

A szerződéskötésen az MH Egészségügyi Központ részéről jelen volt dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, valamint Bánsági László ezredes, az MH EK Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet vezetője.

1599206556

Fotó: a szerző felvételei