Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Áldozatos munkát kíván az idei év is!

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2013. március 1. 7:26

Kihívásokban gazdag év áll mögöttünk − fogalmazott Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka az alakulat értékelő-feladatszabó értekezletén február 26-án.

A dandár parancsnoka az idei évre sem ígért könnyebbséget, de − mint elmondta − a rutin és a megszerzett tapasztalatok, valamint az állomány áldozatos, lelkiismeretes munkája segítséget nyújthat a kihívásokkal teli feladatok végrehajtásában.

1595949956

Kun Szabó István dandártábornok külön szólt az alaprendeltetésből adódó, valamint a protokolláris, a díszelgési és a zenei kiszolgálás során magas színvonalon és precízen végrehajtott feladatokról.

Elhangzott: eredményesen zárult több hazai és nemzetközi gyakorlat, s jelentős előrelépés történt a társadalmi kapcsolatok, valamint a hagyományápolás területén is.

A dandár parancsnoka a 2013-as év célkitűzésénél felsorolt feladatok, követelmények mellett megemlítette azt is, hogy „a mindennapi feladatok ellátása során nagyobb figyelmet kell fordítani a kialakult szolgálati kultúra megtartására, a katonai közösségek összetartó erejének erősítésére, az emberi értékek megbecsülésére, a fegyelmi és az etikai normák betartására."

1595949956

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Címkékgyakorlat