Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom”

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 7. 17:33

Radnóti Miklósról szóló irodalmi műsort tartottak Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom címmel a Petőfi-laktanya könyvtárában június 5-én.  

1599188441
Jövőre lesz Radnóti Miklós születésének 110. évfordulója. A műsor egyaránt kitért a költő zsidóságának problémájára, magyarságára, hazaszeretetére, a saját születésével hozott tragédiájára, Fannival való szerelmére és az Erőltetett menet című versre is.

1599188441

„Ez a projekt a verseket, prózákat, zenéket, mozgásjátékot kapcsolja össze, az erős érzelmi részeket lelassítja, így fogyaszthatóbb, emészthetőbb, befogadhatóbb az előadás" – mondta Tósoki Anikó, a kulturális program rendezője és szerkesztője, a könyvtár vezetője. Hozzátette: 2016 októberétől dolgozik a könyvtárban, és azóta minden hónapban feldolgoz egy-egy témát. Tartottak már kiállítást, könyvbemutatót és irodalmi délutánt is.

1599188441

Megtudtuk: Anikó több – versmondói, pedagógusi, mentálhigiénikusi – identitással is tud nyúlni irodalmi témákhoz, azokat feldolgozza, és megkeresi maga körül a tehetséges, nyitott művészembereket. Így volt lehetséges az is, hogy a Radnóti előtt tisztelgő irodalmi műsoron sokadmagával állt színpadra: szerepet kapott a programban Gárdonyi Fanni (vers-ének), Szőke Károly (vers) és dr. Bujdos Iván Ákos (gitár-ének) is. Mellettük a Magyar Honvédség Központi Zenekarának három tagja színesítette a műsort: Szabó Bálint és Nagy Róbert klarinéton, Trifán László pedig fagotton játszott.

1599188442

Fotó: Horniák Dóra