Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altisztjelöltek a határon

Szöveg: Kriston István főtörzszászlós |  2016. november 23. 16:59

Az MH Altiszti Akadémia kétéves, nappali rendszerű altisztképzésén tanulmányokat folytató honvéd altisztjelöltek ismét részt vettek a „Közös Akarat” elnevezésű feladatban, a közelmúltban.

1596023511
A tényleges szolgálatteljesítést a Szolnok helyőrségben végrehajtott felkészülés előzte meg, amely során az altisztjelöltek – a katonai ismereteik bővítése mellett – a társ fegyveres szervek kiképzői által oktatott új ismeretanyagot is elsajátítottak.

Szolgálatukat a szolnoki felkészítést követően kezdték meg az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék állományában; a Madaras településen létesített ideiglenes táborból kiindulva látták el az Ideiglenes Biztonsági Határzár őrzés-védelmét.

A Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály állományába tartozó altisztjelöltek munkájáról megelégedéssel nyilatkoztak elöljáróik és az együttműködő rendőrök is.

Az altisztjelöltek megismerkedtek a nem megszokott körülmények között szolgálatot teljesítő alegység életével és vezetésének rendjével. Saját elmondásuk szerint beilleszkedésüket és munkájukat segítette, hogy az alegységben több, egykori, már végzett altiszt is szolgált.

Az MH Altiszti Akadémián együtt eltöltött év megalapozta a baráti és bajtársi légkört a leendő és már szolgáló altisztek között. Szentendre helyőrségbe visszatérve folytatják, tanulmányaikat mely során felkészülnek első altiszti beosztásuk ellátására.