Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai elismerést kapott a főhadnagy

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. július 19. 14:45

James C. McConville vezérezredes, az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi erejének törzsfőnökhelyettese tárgyjutalomban részesítette az MH Altiszti Akadémia állományába tartozó Szatmári Balázs főhadnagyot.

A jutalmazott a Saber Guardian 2017 elnevezésű gyakorlatsorozat ideje alatt a többnemzeti hadosztály törzsében hadműveleti beosztott tisztként teljesít szolgálatot. A jutalmat elöljárói javaslatára, a beosztásban végzett kiemelkedő munkája elismeréseképpen kapta.

1596036329

McConville vezérezredes összesen hat katonát részesített elismerésben, elsőként Szatmári főhadnagyot. Az emléktárgyat − a négycsillagos tábornok saját emlékérmét − a gyakorlatigazgató, Christopher Donahue dandártábornok és Szabó László dandártábornok, gyakorlatigazgató-helyettes jelenlétében adta át a vezérezredes.

A Magyarországon, Romániában és Bulgáriában zajló Saber Guardian 2017 nemzetközi nagy láthatóságú gyakorlatsorozat a Szentesi Fokos 2017 gyakorlat vízi átkelési mozzanataival kezdődött július elején a Mosoni-Dunán, a hivatalos megnyitóünnepséget pedig július 11-én tartották Bulgáriában.

A gyakorlatsorozat irányításáért felelős többnemzeti törzs a bulgáriai Novo Selo Kiképző Központban települ, a törzsigazgató-helyettesi beosztást az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság állományába tartozó Szabó László dandártábornok látja el. A Magyar Honvédséget emellett felderítő, hadműveleti, logisztikai, híradó-informatikai, illetve civil-katonai együttműködési (CIMIC) és lélektani műveleti szakállomány képviseli.

1596036329

Fotó: Soucz Ferenc százados