Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonák Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2014. augusztus 7. 20:42

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe látogatott augusztus 5-én, kedden az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált véderőattasé-helyettese, Bradley Hocevar alezredes.

Az amerikai vendéggel Kovács József ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese ismertette az alakulat és a helyőrség rendeltetését, szervezeti felépítését, illetve feladatait. Ezt követően a helyőrségben található zászlóaljak (62. Lövészzászlóalj, 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj, Művelettámogató Műszaki Zászlóalj) parancsnokai bemutatták az alegységeiket, azok képességeit és nemzetközi együttműködéseiket.

A véderőattasé-helyettest elkísérte Matthew B. Ott főtörzsőrmester (Master Sergeant) a nagykövetség rangidős altisztje is, aki a 62. Lövészzászlóalj vezénylőzászlósának kíséretében − a parancsnoki jelentések ideje alatt − megismerkedett a lövészzászlóaljnál rendszeresített technikai eszközökkel és fegyverekkel.

Az attaséhelyettes korábban már találkozott a vásárhelyi katonákkal, hiszen júniusban megtekintette a 62. Lövészzászlóalj által végrehajtott vízi vezetési gyakorlatot és egy komplex harcászati mozzanatot is Szentesen.

A laktanya bejárása során Hocevar alezredes megtekintette a helyőrség épületeit és telephelyeit.

1595976674


Fotók: a szerző felvételei