Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aranyat ér mindkét karja a szolnoki szakaszvezetőnek

Szöveg: Kelemen Ilona |  2017. május 28. 13:32

Két aranyat is nyert a katowicei szkander Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta, az MH Béketámogató Kiképző Központ katonája. A szakaszvezető bal és jobb kézzel is kontinensbajnok lett 70 kilós kategóriában.

1596033027

„Két kézzel indulni dupla esély. Sokan biztosra mennek, de szerintem kihagyott lehetőség lenne, ha csak egy kézre koncentrálnék. 2014-ben voltam először világbajnokságon, holott már 2003 óta művelem ezt a sportot. Akkor, ott bal kézzel elsőre bronzérmet szereztem. Ehhez a sportághoz elengedhetetlen az alaperő, a gyorsaság, a koncentráció és a technika. A döntőben, ahogy megfogtam az ellenfél kezét, éreztem, hogy nekem jó a fogás és én nyerek. Győzelmeimet mindenki örömmel fogadta, ugyanakkor mindenkit meglepett, ugyanis az orosz versenyzők mérföldekkel előttünk járnak ebben a sportban. A jobbkezes döntőt az ellen az orosz lány ellen nyertem, aki tavaly legyőzött, bal kézzel pedig azzal a szlovák indulóval versenyeztem, akitől az áprilisi világkupán kikaptam" – mondta a verseny után.

1596033027

Van, hogy napi kétszer is edz a szakaszvezető, ám ez a családi életben nem okoz gondot, ugyanis férje is sportszerető ember, lányuk pedig a sport szeretetének szellemében nevelkedik. „Amióta tud járni – és persze ha van kedve – viszem magammal versenyre, edzeni, és bizony csinálja, amit anya, csak pici súllyal"- tette hozzá Kőváriné. Mint mondta, szkanderre speciális edzés van, arra leginkább szkanderrel lehet edzeni, illetve azon felül vannak speciális gyakorlatok. „Nagyon fontos a csukló és az ujjak erősítése – például kötélmászással -, az irányító erő első körben ugyanis az ujjakban és a csuklóban van."

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint tizenöt érmet és nagy magyar sportdiplomáciai sikert hozott az Európa-bajnokság. Kőváriné Ivánfi Brigitta következő megmérettetése a júliusi világkupa lesz Horvátországban, ezt követi hazánk rendezésében szeptemberben a világbajnokság Budapesten. Katowicében az is eldőlt, hogy az idei világbajnokság után Magyarország 2020-ban szkander Eb-t is rendezhet majd.

1596033027

Fotó: Kőváriné Ivánfi Brigitta szakaszvezető archívuma