Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aranyérmet szerzett a világkupán

Szöveg: Takács Vivien |  2017. november 29. 7:11

Nyolc év után szerzett újra aranyérmet világkupán a párbajtőröző Rédli András százados, az MH Altiszti Akadémia testnevelő tisztje. A katonaolimpikon az olaszországi Legnanóban november 17-19. között megrendezett versenyen állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

„Nem olyan gyakori, hogy magyar párbajtőröző világkupát nyerjen. Szerencsére az én pályafutásomban eddig kétszer adatott meg, hogy egyéniben az első helyen végezzek: pár hete, illetve nyolc évvel ezelőtt, a heidenheimi világkupán" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Rédli András százados. Hozzátette: szerencsére csapatban világkupa-versenyeken többször állhattak már fel a dobogó legfelső fokára.

1596041779

A legnanói versenyen 275-en indutak. Az első napon lezajlott selejtezőkön Andrásnak nem kellett részt vennie, mert kiemeltként automatikusan a 64-es táblára került. „A világranglista 16. helyezettje vagyok, ennek köszönhetően az első napos darálóban nem kellett részt vennem, így kímélhettem a fizikumomat és az idegrendszeremet is" – mondta.

A százados elmesélte, hogyan menetelt egészen a döntőig. Megtudtuk: nem volt könnyű, de miután legyőzte a holland, a német, a cseh, a francia és a kazah versenyzőket, máris ott állt magyar ellenfelével, a 23 éves pécsi Berta Dániellel szemben. „Dani remek vívókat vert meg, nemhiába jutott el a döntő asszóig, de végül 15:6-ra én győztem. Nagyon koncentráltam, mert mindenáron meg akartam szerezni az aranyérmet, amit sikerült is" – mondta a százados, aki elárulta azt is, hogy saját nemzetből legyőzni valakit mindig nagyon rossz érzés. Így volt ez most is…

1596041779

A katonaolimpikon érdeklődésünkre mesélt a november 24-26. között, Budapesten megrendezett felnőtt magyar országos bajnokságról is. Elmondta: itt egyéniben a harmadik helyet sikerült megszereznie. A Budapesti Honvéd Sportegyesület csapata – amelynek rajta kívül Somfai Péter, Siklósi Gergely és Jesus Andres Lugones volt a tagja – viszont a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Utóbbi versenyre Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka is kilátogatott, s végigszurkolta az asszókat.

1596041779

Rédli András századosnak nem igazán jut ideje a pihenésre, ugyanis pár nap múlva utazik a következő világversenyére, Dohába. Talán ezután jut idő a kikapcsolódásra is: a karácsonyt Erdélyben, családi körben Tapolcán, vagy New Yorkban fogja tölteni.