Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átépítették a parkot, gránátot találtak

Szöveg: Szűcs László |  2015. december 2. 9:22

A 48. héten, azaz november 23-29. között 33 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 8 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökégének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2352 bejelentést kaptak.

November 25-én Budapestre, a Bécsi útra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a park átépítése közben egy második világháborús robbanószerkezetet találtak a munkások. A Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy egy 122 milliméteres, szovjet gyártmányú repeszromboló gránát került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

November 26-án Nyíregyházán, a Felhőközben, építési munkálatok közben került elő három kilogrammnyi 7,62 milliméteres német gyalogsági lőszer. A „leletet" a Gyurits Tibor főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon a főváros XI. kerületében egy építési területen két darab RG-42-es típusú kézigránátot találtak. A második világháborúból visszamaradt robbanótesteket a Sulykovszki Róbert zászlós szállította a központi gyűjtőbe.

November 27-én Tatán akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: az Arany János úton, földmunkálatok közben került elő egy RG-42-es típusú kézigránát, amit a Bukta Balázs százados vezette járőr szállított el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész