Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ausztria hamarosan húsz rendőrt küld a magyar-szerb határszakasz védelmének támogatására

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. július 27. 11:51

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a magyar delegáció tagjaként vett részt azon a munkamegbeszélésen, melynek keretében Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Christian Kernt, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárját július 26-án, kedden Budapesten.

A megbeszélés fő témái az Európát érintő migrációs válsághelyzet és az illegális bevándorlás voltak. Az osztrák delegáció tagjaként érkezett Budapestre dr. Simicskó István honvédelmi miniszter osztrák partnere, Hans Peter Doskozil honvédelmi és sportminiszter is.

A két tárcavezető legutóbb július 14-én, Röszkén folytatott megbeszéléseket egymással a migrációs válsághelyzetre adható lehetséges válaszokról. Azon tárgyalás alkalmával a honvédelmi miniszter elmondta, hogy Európa biztonsága és az európai értékek fontosak mind Magyarország, mind pedig Ausztria számára. A schengeni, külső határok védelme elengedhetetlen a migráció visszaszorításában, és ezen a téren kiemelten fontos az érintett országok együttműködése.

A mostani munkamegbeszélést követő sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a magyar−szerb határ megvédése érdekében Ausztria húsz embert küld a határvédelem támogatása érdekében.

Magyarország azt kérte Ausztriától, hogy vizsgálja meg az együttműködés folytatásának lehetőségeit.

1596017203

(Archív fotóink a magyar-szerb határon készültek, a július 14-i miniszteri megbeszélésen.)