Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az államalapítás napja

Szöveg: Tóth Andrea |  2014. augusztus 22. 16:23

A hagyományokhoz híven katonai tiszteletadás mellett vonták fel az országzászlót augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a Bem téren, Debrecenben. Ezt követően kezdődött a Debreceni Virágkarnevál, amelynek állandó szereplői az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekar, a történelmi zászlóvivők és a katonai hagyományőrzők.

1595977514

Mint minden évben, így idén is a dandár és a különböző hagyományőrző egyesületek képviselői, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium katonanövendékei kísérték a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit.
A menet végén, a Nagyerdei Stadionba érve a folklórműsor részeként a Helyőrségi Zenekar a Maskara Alapítvánnyal közösen gyepshow-val szórakoztatta a nagyérdeműt.

A nap folyamán a Szent István-domborműnél Takács Attila ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, míg a Fazekas-emlékkertben Czill István alezredes, a Helyőrség-támogató Parancsnokság parancsnoka helyezte el az emlékezés virágait. A nap záróakkordja az ünnepélyes zászlólevonás volt a Bem téren.

1595977515

Fotó: Szalka Miklós őrvezető