Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az altisztek elöljárója a Bocskai-dandárhoz látogatott

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szakaszvezető |  2014. szeptember 18. 17:20

A Bocskai-dandárhoz látogatott Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa szeptember 11-én.

1595979072

Bár a vezénylőzászlós elsősorban az az önkéntes műveleti tartalékosok ünnepélyes eskütételére érkezett, figyelmet fordított arra is, hogy a dandár aktuális feladatairól és az altisztek helyzetéről tájékozódjon. A főtörzszászlóst Papp András törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta és kalauzolta a csapatlátogatás során.

Az ünnepséget követően a főtörzszászlós elsőként a 39. lövészzászlóaljhoz látogatott, ahol a zászlóalj parancsnoka és vezénylőzászlósa a zászlóalj aktuális feladatairól, a képzésen lévő altiszti és legénységi állományú katonákról és az alegység feltöltöttségéről tájékoztatta. Lehetőség nyílt az éppen kialakítás alatt lévő emlékszoba megtekintésére is. Délutáni programja során a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj vezénylőzászlósaival és rangidős altisztjeivel folytatott beszélgetés keretében ismerte meg az állományt leginkább foglalkoztató kérdéseket.

1595979072

A nap hátralévő részében az altisztek elöljárója a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban az iskola vezetőjével és katonaoktatójával beszélgetett a jelenlegi helyzetről és a tapasztalatokról, majd a 11. évfolyamos diákok fegyverzettechnikai foglalkozását nézte meg. Végezetül Takács Attila ezredessel, a dandár parancsnokával az altiszti és legénységi állományt leginkább érintő kérdésekről és feladatokról folytatott megbeszélést.

1595979073