Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az altiszti akadémián tartottak előadást a lengyel vezénylőzászlósok

Szöveg: Rédei István Józsefné |  2015. február 25. 17:55

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának meghívására február 22-26. között Magyarországra látogatott Krzysztow Podkulinski főtörzszászlós (CWO), a lengyel haderő vezénylőzászlósa, illetve Marek Kajko főtörzszászlós (CWO), a Lengyel Szárazföldi Erők Altiszti Akadémiájának parancsnoka. A vendégek február 23-án látogatást tettek Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

1595988367

A napi program kezdéseként Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka irodájában fogadta a magas beosztású altiszteket, ezt követően a vendégek meghallgatták Kriston István főtörzszászlós, Négyesi Tibor főtörzszászlós és Soós Lajos törzszászlós jelentéseit.

1595988368

A lengyel vezénylőzászlósok előadásokat tartottak a foglalkozásokon részt vevő hatvanfős, főként egység-, illetve zászlóaljszinten szolgáló vezénylőzászlósokból álló hallgatóságnak. Az előadások bemutatták a lengyel altiszti kar, illetve altiszti akadémia jelenlegi helyzetét. Az előadók érintették a végrehajtott változtatásokat, fejlesztéseket, és szóltak az előttük álló kihívásokról is.

A napot kiképzési és oktatási szakemberek bevonásával végrehajtott szakmai tapasztalatcsere zárta.

1595988368