Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai fővárosban folytatott megbeszéléseket dr. Böröndi Gábor altábornagy

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. október 22. 8:42

Washington D.C.-ben, a Nemzeti Védelmi Egyetemen tett látogatást október 15-én dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.

1599194958
Böröndi altábornagyot az egyetem vezetősége, illetve Fritz Roegge altengernagy fogadta. A látogatás apropóját az jelentette, hogy Tajti Norbert ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Különleges Műveleti Főnökség főnöke a 2018/2019-es szemeszterben az intézményben folytat nemzetközi biztonsági tanulmányokat.

Az altengernaggyal folytatott megbeszélések egyik központi témáját a Magyar Honvédség átalakítása adta, illetve annak hangsúlyozása, hogy az átszervezés nem csak technikai-szervezési feladatokat jelent, de a gondolkodásnak is új perspektívát kell nyernie az új kihívásokhoz igazodva.

1599194958
A felek egyetértettek abban, hogy a szövetséges, így az amerikai és magyar partnerek tapasztalatcseréje alapvető fontosságú. Roegge altengernagy felajánlotta a további együttműködés lehetőségét, amelyet Böröndi altábornagy egy hosszútávú, eredményes projekt lehetőségeként lát megvalósíthatónak. Az egyetem vezetősége méltatta Tajti ezredes magas szintű szakmai felkészültségét és aktív, kezdeményező részvételét.

A látogatáson részt vett Hess János ezredes, a Magyar Honvédség Washingtonba akkreditált véderőattaséja is.

1599194958
Fotó: National Defense University, Washington