Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egyenruhások térfelén pattogott a labda

Szöveg: Geiszt József őrnagy |  2017. december 25. 18:17

Az immár harmincéves hagyománynak megfelelően a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (HZSE) és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) a napokban ismét megrendezte a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Röplabda Bajnokságát.

1596042916

A töretlen népszerűségű bajnokságot rangjához méltó keretek között bonyolították le, amelyen közel egy tucat csapat mérte össze erejét. A versenyen megjelenteket a rendezők nevében Bakó László nyugállományú alezredes, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöke köszöntötte, majd a szabályokat Bánszki Gábor alezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Testnevelés és Sportközpont vezetője ismertette.

A rendezvénynek otthont adó szervezet, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) nevében Szabó László dandártábornok nyitotta meg bajnokságot. A tábornok aktív játékosként is részt vett a versenyen, ahogy a fővédnöknek felkért dr. Eleki Zoltán ezredes (MH HFKP), a Magyar Honvédség főtestnevelője is.
Kasza Róbert főhadnagy, Európa- és világbajnoki ezüstérmes, olimpikon öttusázó és Simon Adrián főtörzsőrmester, vízilabdázó sportszázadosok az MH HFKP csapatát erősítették.

A bajnokság sérülésmentesen sportszerűen és szabályosan zajlott le, köszönhetően az egyenruhások bajtársiasságának, valamint Péteri János országos és Szabó Attila első osztályú minősítésű játékvezetőknek.

1596042916

A díjakat dr. Petruska Ferenc, a HZSE elnökhelyettese és Bihari Jánosné, a HZSE gazdasági vezetője adta át:

1. MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis csapata
2. Rendes Vegyes – vegyes fegyveres erők és rendvédelmi szervek csapata
3. Honvéd Arrabona Sportegyesület csapata
4. NKE „Amatőrök", Honvéd Tisztjelöltek „A"csapata
5. MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság csapata
6. Budapesti Rendőrök – „vegyes csapat"
7. MH Egészségügyi Központ

8. MH 43. Nagy Sándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred „A" csapat

9. NKE „Műkedvelők", Honvéd Tisztjelöltek „B"csapata
10. MH 43. Nagy Sándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred „B" csapat

1596042916

A szervezők által felajánlott különdíjak közül a legjobb játékos díját Fejes Szabolcs őrnagy, a legeredményesebb női játékos különdíját Jámbor Zoltánné közalkalmazott, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis csapat tagjai kapták.
Az MH HFKP parancsnokának különdíját a legeredményesebb Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén szolgálatot teljesítő, NKE „Amatőrök", Honvéd Tisztjelöltek „A"csapata nyerte el, amelyet Szabó László dandártábornoktól vehettek át.

1596042917

Fotó: a szerző felvételei