Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az elmúlt három évben már bizonyítottak

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. február 28. 17:43

A légvédelmi szolgálatot ellátók fejlődése nem mindig látványos, nem egzakt módon mérhető, de megkérdőjelezhetetlen – mondta Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) parancsnoka az alakulat csapatünnepén február 27-én, Veszprémben.

Az ünnepségen Szűcs Pál ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP), légierő haderőnem kiképzési főnöke olvasta fel Sáfár Albert dandártábornok, az MH ÖHP légierő haderőnem főnökének köszöntőlevelét. Ebben a tábornok emlékeztetett arra, hogy az MH LVIK csapatünnep időpontjának kiválasztása − hivatalosan március elseje − rendhagyó módon történt, hiszen a dátum nem a központ megalakulásának napja, hanem a NATO légtér-szuverenitási műveleti központ első készenléti szolgálatba lépésének 1999-es időpontja.

1595967670
Korábban parancsnokként Szűcs Pál ezredes is a Sziklában szolgált

„A központ a Magyar Honvédség egyik legfontosabb alakulata. Megalakulása óta eltelt három esztendőben az MH LVIK bizonyított, és mára már olyan jól működő szervezetnek tekinthető, amelyre nélkülözhetetlenül szüksége van a professzionális haderőnek. Az önök tevékenysége nagymértékben hozzájárul a honvédség a civil lakosság körében történő pozitív megítéléséhez" – írta a légierő haderőnem főnöke.

Szücs József ezredes beszédében kiemelte: a haza légterének védelmében a nap huszonnégy órájában mindig minőségi feladat-végrehajtásra van szükség. Mint mondta, a szövetségi rendszerhez történő csatlakozás óta a légiirányító központ két NATO-szintű ellenőrzésen ment keresztül, és ezek megállapítása szerint az egység a feladatait magas szinten hajtja végre.

1595967670
“CRC Silvershark: I love those guys" – dicsérte a magyar légiirányító-központban szolgáló kollégáit egy, a NATO spanyolországi, többnemzeti harcálláspontján szolgáló amerikai katona

„Az MH LVIK működésének harmadik évében már nem az alapok lerakásáról, hanem eredményekről kell beszélnünk. Tevékenységünk fokmérőjeként egyebek mellett az év minden napján ellátott készenléti szolgálatot, az eseményekre történő professzionális reagálást és a kiképzési feladatok végrehajtásának színvonalát tekinthetjük" – fogalmazott a parancsnok.

Az ünnepségen Szűcs Pál ezredes, Szücs József ezredes és Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka elismeréseket adtak át.

1595967671
Ilyen, amikor az ünnepelt ad ajándékot…

2013-ban végzett kiemelkedő szakmai tevékenységükért és példamutató szolgálatteljesítésükért a központ „Év Embere 2013" -díját ezúttal Rigó Gyöngyi főtörzszászlós és Szalay János százados vehették át parancsnokuktól.

1595967671
Az MH LVIK épp nem szolgálatban lévő állománya a jeles alkalmat február 28-án sportnappal ünnepelte

Fotó: a szerző felvételei