Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első hívó szóra…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. november 27. 18:33

Dr. Bodrogi György önkéntes tartalékos alezredes, pécsi lakos november 27-én pécsi lakásában fogadta Hende Csaba honvédelmi minisztert. A tárcavezető személyesen mondott köszönetet az egykori tüzértisztnek azért, mert önként csatlakozott ismét a haderőhöz.

„Amikor a kormány 2010-ben megkezdte munkáját, összesen 18 tartalékosa volt a haderőnek. Ez a szám mostanra négyezerre emelkedett, ami gyökeres változás. Az árvízkárok ellen például csakis olyan emberekkel lehet védekezni, akik fegyelmezettek és képesek parancsokat teljesíteni – ezért van szükség többek között önkéntes tartalékosokra" – tájékoztatta a miniszter dr. Bodrogi Györgyöt a tartalékos rendszer korábbi és jelenlegi helyzetéről.

A vendéglátó egykor katonaként Pécsett szolgált, és mint mondta, „az első hívó szóra, nagy örömmel csatlakozott ismét a haderőhöz."

1595945445

A tárca első embere a beszélgetés során kiemelte vendéglátójának, hogy a mai magyar katonatisztek „magasan képzett, több nyelvet beszélő és többdiplomás emberek".

Szólt arról is, hogy Magyarország nemzetközi szövetségesei nem véletlenül a Magyar Honvédséget kérték fel ismét a kabuli repülőtér őrzés-védelmének feladataira, amelyek most, a térségből történő kivonulás időszakában Hende Csaba szerint „különösen nagy kihívást" jelentenek. 

A miniszter meglepetésben is részesült, hiszen az őt elkísérő Páva Zsolt, Pécs polgármestere bejelentette: ő maga is jelentkezik önkéntes tartalékosnak.

1595945446

A látogatás előtt a tárcavezető a pécsi Köztemetőben koszorút helyezett el a kommunizmus áldozatainak tiszteletére állított kopjafánál.

„Annyi év hazugság után végre valós képet kell festenünk a múltról. Meg kell ismerni történelmünket és nem hallgathatjuk el többé az igazságot" – nyilatkozta a koszorúzást követően a sajtó képviselőinek a miniszter.

Fotó: A szerző felvételei