Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első lépések a haza szolgálatában

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2012. szeptember 3. 8:37

Szeptember első napjának reggelén, a „behívólevélnek” engedelmeskedve sorra érkeztek a fiatalok a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusra. Ezen a szombaton azok lépték át a laktanya kapuját, akik felvételt nyertek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar idei tanévben meghirdetett szakjaira és megkezdik tanulmányaikat a katonai felsőoktatásban.

1595940945
Az MH Ludovika Zászlóalj, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar munkatársai az elmúlt néhány nap során előkészítették az első évfolyamos honvédtiszt-jelöltek érkezését.

A 129 fiatalt katonai pályafutásuk első állomásán Molnár Zsolt ezredes, a zászlóalj parancsnoka köszöntötte.
A regisztrációt és az adatok egyeztetését követően a honvédtiszt-jelöltek elfoglalták körleteiket és átestek a „beöltözésen". Magukra ölthették az egyenruhát és megkapták minden egyéb felszerelésüket is, amire a következő hetekben, a kiképzés során szükségük lehet.

Az ebédidőben még megilletődött fiatalok késő délutánra már kezdték megszokni az új helyzetet. Néhány nappal ezelőtt, amikor a televízióban látták az újonnan avatott hadnagyok esküjét, talán még el sem tudták képzelni, milyen is lesz a katonaélet!

Azok, akik a Hallgatói Önkormányzat által szervezett Gólyatáborban jártak már az NKE-n, talán kissé magabiztosabban mozogtak, hiszen voltak ismerős arcok, megszokott vezényszavak.

A hétvége hátralevő részében a tisztjelöltek megismerkedtek az alaki fogások alapjaival, és a hétfői tanévnyitó ünnepséget követően megkezdik tizenkét hetes alapkiképzésüket Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

1595940945


 Fotó: A szerző felvételei