Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az év utolsó bevonulása

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2015. december 2. 13:34

Az év utolsó alapkiképzését kezdték meg a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál november utolsó napján. A 2. lövészzászlóaljhoz bevonult fiatalok közel 3 hónapos felkészítési időszak és sikeres záróvizsga után válhatnak a Magyar Honvédség katonáivá.

1596004886

A bevonulók a laktanyába érkezés után egyeztették adataikat az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársaival, majd megkötötték a szerződésüket és az alakulat egészségügyi központjában átestek a kötelezően előírt orvosi vizsgálatokon és megkapták a szükséges védőoltásaikat is.

1596004886

Ezt követően átvehették felszereléseiket és elfoglalták szálláshelyeiket. Az újoncokra elméleti és gyakorlati kiképzések várnak, majd a 14 hetes felkészítés végén záróvizsgán kell számot adniuk a megszerzett tudásukból. Ez a vizsga felöleli az általános katonai ismereteket, az egészségügyi és vegyivédelmi ismereteket, valamint a lő és harcászati foglalkozások során megszerzett készségszintű tudást is.

A három hónapon át tartó kiképzés célja, hogy egységes követelmények alapján kiképzett, motivált, a változó körülményekhez alkalmazkodni képes katonák kerüljenek a Magyar Honvédség kötelékébe.

1596004886