Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az országgyűlési munkával ismerkedtek a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Balogh Péter ezredes |  2016. december 6. 20:25

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottságának munkájával ismerkedtek a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai felsővezetői szakán tanuló főtisztek. 

1596024317

Az akkreditált továbbképzési szak képzési programja alapján számos, a magyar államigazgatáshoz, közigazgatáshoz tartozó stratégiai intézmény meglátogatása szerepel, így került a programba a két bizottság munkájának megismerése. A főtiszti csoportot a parlamentben Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, illetve Demeter Márta, a bizottság tagja fogadta. Tájékoztatójukban szót ejtettek a bizottság összetételéről, az ott folyó munkáról, a törvényalkotás folyamatáról, a testület ellenőrzési szerepéről, a közbeszerzéssel kapcsolatos kivételes eljárásokról. Kósa Lajos méltatta a Magyar Honvédség katonáit, és elmondása alapján nagy benyomást tett rá az Észak-Irakban szolgálatot teljesítő magyar kontingens feladat-végrehajtása, amikor a közelmúltban a honvédelmi miniszter kíséretében meglátogatta őket. A találkozó után Ádám Barnabás ezredes a Szent Korona történetéről tartott előadást, és lehetőség adódott az Országgyűlés épületének megismerésére.

A kora délutáni órákban, a képviselői irodaház épületében Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, dr. Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke és Demeter Márta fogadta a csoportot. Tájékoztatójukban beszámoltak az általuk képviselt bizottságok munkájáról, a fontosabb eseményekről, a döntési mechanizmusokról, sikerekről, nehézségekről. A főtiszteknek lehetősége volt kérdéseik feltételére és kötetlen beszélgetés keretében bővítették ismereteiket.